Vandaag- Stop de shawl maffia

Reading Time: 2 minutes

Doorcombineren. Ik weet niet eens of het een officieel woord is. Misschien heet het ton sur ton. Ongeacht de naam, het is iets nastrevenswaardig. Je zo kleden dat wat je draagt een mooi geheel is. Schoenen die passen bij je jas(je), een tas in juist een contrasterende kleur, waardoor de rest van de kleding extra opvalt. Man of vrouw, het maakt niet uit, het geldt ons allen.

In de regel kleedt men zich goed onder de rivieren. In Maastricht gaat men verzorgd de straat op. En ook een zondag winkelen in Den Bosch is vaak een plezier voor het oog. Als je al een joggingbroek ziet, dan toch een ultra hippe daywear.

In de regel. Want zo’n drie weken voor dat de stad verandert in Oeteldonk, gebeurt er iets bijzonders. Is niemand meer bezig met door combineren. Of ton sur ton. Opeens verandert een aantrekkelijke stad mensen in een clubje malloten, die als motorrijders op de snelweg elkaar begroeten met hun accessoire. Een foeilelijke shawl. Rood, geel, wit gebreid. Kleurt nergens bij. Is ook op geen enkele wijze mooi contrasterend. Simpelweg Lelijk. Spuuglelijk. Foeilelijk.

En iedereen draagt hem. Oudjes op de rollator, een mupje van nog geen twee, puber meisjes, saaie burgermannen, kak vrouwen. Ie-de-reen.

Ik ageer hiermee niet tegen carnaval. Geenszins. Ik vier het niet in Brabant, maar als je dat wel doet, heel veel plezier. Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover.

Ik ageer ook niet tegen de shawl op je carnavals slipjas of kiel. Prima, part of the out fit, mooi door gecombineerd zou ik bijna zeggen😉.

Nee ik ageer tegen díe shawl in het dagelijkse leven. Tegen de cult dat het gaaf is. Tegen de shawl maffia.

Maar ja, zoals met echte maffia, wat valt er tegen te beginnen… een petitie? Samen met Bavaria? 🍺

One thought on “Vandaag- Stop de shawl maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.