Vandaag- Aha

Het NS paaltje piept nog net niet “welkom terug hannekeschrijft”. Ik had het wel klantvriendelijk gevonden. Na 4 weken afwezigheid waarin ik de auto als vervoersmiddel heb ontdekt, stap ik vandaag weer in de gele rups.

Om me heen kijkend besef ik dat ik opnieuw mijn status als treinreiziger moet verwerven. Ik sta hier met open jas, geen muts, geen handschoenen, geen warmhoudbeker met koffie of thee, geen Starbucks to go mok. Geen idee waar de wind het minste waait op dit perron, en misschien wel het belangrijkste, geen idee waar de pole position is om in de intercity te stappen. Met een beetje pech is het de komende twintig minuten staan geblazen.

Aha. De trein arriveert. Perron B betekent ook echt perron B. Of anders gezegd, loop maar vast richting Eindhoven en dan pikt de trein je nog wel ergens op.

Aha. We kruipen allemaal in de laatste coupe. De minst ver lopen coupe.

Ik gun mezelf een weekje. Om de aha’s te ontdekken en de treinmores van een nieuw station te leren kennen. Zodat volgende week woensdag het NS poortje me stralend toepiept: “Yes! You ARE back hannekeschrijft! WELCOME!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.