Bigger Better More

Het voelde als een contact advertentie. Althans, zoals ik denk dat die dingen voelen. Pretenderen te kunnen schrijven, impliceert enig inlevingsvermogen.

Ik schreef: wanna be schrijv., vr., 30-40 jr., zkt. uitg. voor morm. manuscrpt. 

In reactie op: enkelzijdig, regelafst. 1,5, NL, bio en synops. max. 1 A4.

Vier contacten heb ik gelegd. Een wees me af, twee weten nog niet van mijn behoeften of hebben niet het fatsoen te reageren. Een meldde zich meteen. Geïnteres.. antw. spoed.
Ik wachtte af. Binnen een week een nieuwe reactie, zelfde uitg. : gr. kennismkn.

Hoezee! Daar was ie dan. Ruim 450 dagen na het afsluiten van drie maanden schrijven, 450 dagen waarin ik niet gedurfd had de buitenwereld te melden wat ik te melden had, bleek er een iemand te zijn die mij uit de slush pile van manuscripten had gevist, gevallen was op het woordje mormoon en het contact tot stand bracht.

In een roes van spanning stapte ik naar binnen. Ik moet eruit hebben gezien als Sjakie bij Willie Wonka. Glimmende ogen, water uit de mond. We maakten kennis. We klikten. We spraken over mormonen, moorden en missies. Ik luisterde en leerde. Ze vertelde over deze donkere dagen waarin lezers alleen bestsellers willen. En dat bestsellers lang best sellen. Wel drie jaar tegenwoordig. Dat vooral de K het goed doet: Kluun, Koch. Ik schoof mijn visitekaartje naar voren. Die K die kon ik leveren…

Dat de vrouwelijke thrillerschrijfster hét genre van deze tijd zijn. Ze keek me aan. Dus. Doet u nog maar een onsje meer moord, een kilootje meer spanning en verwarring en graaf nog maar wat dieper in die mormonen. Doet u ons maar maatje meer. Kijken we dan, of we verder willen.

Ik knikte. Het liedje uit de jaren tachtig van de Four Non Blonds (alleen googlen met koptelefoon op) schreeuwde door mijn hoofd: bigger, better, faster, more. Want snelheid was ook geboden. Ze wisten nu nog wie ik was.

De roze wolk maakte plaats voor een stevig blauwe hemel vol kansen. Driewerf hoera voor de deur die open staat. Met beide benen weer op de grond, verdween ik in mijn hoofd. Meer moord, meer spanning, meer verwarring en meer mormonen moesten te verzinnen zijn. Per drie dienen ze zich ’s nachts aan. In mijn dromen. Vergeten bij het ontwaken. Deze week gaat het er van komen. Deze week verzin ik ‘m overdag. En dan, zodra dat bigger, better more staat, leg ik weer contact:  

Nwe. poging thril. van vr. 30-40 jr. voor uitg. 

0 thoughts on “Bigger Better More

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.