Ach de eerste liefde

De mantra: bind je niet te jong. Geketend en getekend voor het leven. Is dat wat eerste liefdes doen?

Mijn eerste liefde was een trio

Mijn eerste liefde was een trio. Een trio met twee mannen.
We hadden elkaar ontmoet in onze tuin, ze voelden meteen als mijn besties. Ze begrepen wat ik dacht en wilde. Wanneer ik zin had om een rondje te fietsen, waren zij daar ook voor in. Wanneer ik besloot dat het tijd was om gedag te zeggen, gingen ze zonder morren weg.
Ik zocht ze op in de garage waar ze woonden. Ze vonden alles aan mij leuk. Alles aan mij mooi. Ze lachten om mijn grapjes, droomden met me mee over later. Hun aanrakingen waren zacht, ze deden me nooit pijn.

Onze liefde heeft jaren voortgeduurd. Maar op een dag kwam ik de garage in en waren ze weg.

Mijn eerste liefde was een trio. Een trio met twee mannen. Ik was vijf jaar, zij waren mijn imaginaire vriendjes.

De print van de eerste liefde

Eerste liefde. Op de chip van mijn leven hebben de eerste liefdes, in welke vorm of hoedanigheid ook, hun print vastgelegd. Ze zijn onderdeel geworden van mijn zijn, en hebben hun vorm op mij achter gelaten. Eerste liefde is als kriebel, vliegen, verdwijnen in een wereld waarin alles mag en kan.

Als ik had geweten hoe belangrijk ze waren, had ik ze dan anders uitgezocht?

Lofdicht voor Robbie

Robbie. Te dik. Te sullig. Te goedlachs.
Hij viste mijn schoen, waarmee op de lagere school gejonast werd, zo uit de lucht.
Hij knielde voor me en schoof de schoen terug aan mijn voet.
Ik zijn assepoester. Hij mijn Robbie.
Robbie. Zo moedig. Zo lief. Zo stoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.