Een Moment Van Rust

Zit weer eens in de trein.

Na een zomer vol vakantie, rare ritmes en veel auto, heb ik mijn NS abonnement maar weer nieuw leven ingeblazen. Ondanks het feit dat treinen duur blijft. We willen volksstammen uit de auto trekken, maar vragen dubbele prijzen om in de trein te zitten.

Toch voelt het even als een moment van rust.

Ik doe een noodzakelijke mail. Ik tweak nog even aan mijn krantencolumn die ik vanavond moet inleveren. De beste zinnen komen vlak voor de deadline. Ik kijk of ik invulling kan geven aan mijn woeste plan om elke dag een verwonderfoto op Instagram te plaatsen mét zin om over na te denken. Net als ik mijn smartphone camera in de aanslag heb voor dat eerste beeld, duik ik een tunnel in. Ik overpeins of mijn blogs vlogs kunnen worden en hoe dan. Ik staar naar buiten. Ik wil verder lezen in de thriller die op mijn smartphone staat. Ik bekijk mijn agenda en formuleer een doel voor elke afspraak.

In alle rust.

Het is maar hoe je het definieert. Een Moment van Rust. ?

Het leven snelt voorbij voor wie in haast reist

Sean Russell 1893-1940

Chief of staff IRA

One thought on “Een Moment Van Rust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.