Vandaag-Een ei is geen ei, een half ei een paasei

In mijn zapronde langs de radiovelden start ik bij NPO 1. Een item over eieren. Daar is het mij te vroeg voor. Ik wandel langs publieke en commerciële zenders, blijf even hangen bij de klassieke, maar niks pakt me echt.

Terug bij NPO 1, toch meer dan een minuut later, loopt de eierdiscussie nog steeds, we zitten inmiddels bij de classificering van een C 1 ei. Ik heb geen idee waar het over gaat, maar het is bijna lachwekkend, ware de zinnetjes die langskomen niet zo obligaat:

  •  “Kan Brussel er niet iets tegen doen?”
  • “De boer kan het niet helpen, die mag er niet de dupe van worden!”
  • “Met goede communicatie moet het op te lossen zijn.”

Wanneer ik dan ook nog hoor dat de vertegenwoordigster van de pluimvee vakbond die aan het woord is Hennie de Haan heet, dan kan ik niet anders dan constateren: dit is op kleine schaal de wereld in een eierdop.

Goddank. De paaseitjes liggen al weer in de winkels.

hashtag#hopeloos

 

2 thoughts on “Vandaag-Een ei is geen ei, een half ei een paasei

  1. Het probleem dat in de radio-uitzending aan de orde kwam is helaas niet lachwekkend voor de biologische boeren die hun kippen vanwege het gevaar op vogelgriep niet buiten mogen laten lopen en daardoor hun eieren tijdelijk niet meer als zodanig mogen verkopen en daardoor een economisch verlies lijden dat kennelijk vrij aanzienlijk kan zijn.

  2. Ik lees nu in een achtergrondartikel in Trouw dat uitloopeieren een andere categorie eieren zijn dan echte biologische eieren. Excuus voor mijn onzorgvuldige 1e reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.