Eindelijk Vasten

Ik ben wel van het vasten.

Die veertigdagentijd -een woord- tussen Carnaval en Pasen. Terwijl ik en geen carnaval vier en ook Pasen verder weinig aandacht geef. Maar bezinning eens per jaar vind ik wel heilzaam.

Ik heb me deze vasten al een paar keer afgevraagd wat ik zal doen, als vasten. Inderdaad, ik ben te laat, we zijn al bijna halverwege. Normaal laat ik 40 dagen de alcohol staan. Of snoep niet. Of eet bewust, ben extra lief voor de medemens op straat. Of geef gebrek aan zonchagrijn geen kans. Maar dit jaar ?

Dit jaar was het eindelijk zo ver dat we de verjaardag van de kinderen samen met de ex en haar partner vierden. Midden in de vasten.

Eindelijk maakten we een afspraak met de oude overburen om ons nieuwe huis te zien en bij te praten. Mooie herinneringen aan 12 jaar overbuurschap en een verhuizing afhechten.

Eindelijk ga ik met vriendinnen een weekend wandelen. Oefenen voor het Pieterpad, als dat er ooit van komt. We praten al jaren over een weekend weg, maar drukdrukdruk en het komt er maar niet van.

Eindelijk eten met mijn oude management team. Al duizend keer verzet, maar deze vasten gaat het er van komen.

Eindelijk. En opeens weet ik het. Het is de vasten van dingen doen die al lang eerder gedaan of ondernomen hadden moeten worden. Dingen waar je blij van wordt, die goed zijn, belangrijk. De vasten van nu en niet later leven. Van uitstel geen afstel maken. Het is de vasten van eindelijk.

Het is eindelijk vasten.


De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.

Mahatma Gandhi

Indiaas Politicus 1869-1948

2 thoughts on “Eindelijk Vasten

  1. Mooi! Hier ben ik momenteel ook druk mee, alleen heb ik hierbij niet aan de vasten gedacht. Uitgestelde afspraken met vriendinnen kwamen en komen er eindelijk van. Een lief kamergenootje AenM… eindelijk volgende week… alleen mijn familie nog wat meer aandacht geven. Ga hier ook een vastengedachte van maken. Voelt goed. Dank voor deze gedachte, Hanneke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.