verwonder

Hallo body positive

Ik ben er officieel te oud voor.

Het lifestyle blad Cosmopolitan is voor de millenial vrouw. Toen ik in de twintig was bestond het ook al, en las ik het regelmatig. Het was de tijd van Cindy Crawford als top/rolmodel. De tijd waarin het in de Cosmo ging om de perfecte maten (80-60-90), het perfecte vriendje (de mannen van Beverly Hills 90210, Melrose Place en Wham- wisten wij veel dat George Michael homoseksueel was) en het perfecte uiterlijk. Body conscious.

In de sauna, als je wilt of er last van hebt, een behoorlijke body conscious plek, lees ik de Cosmopolitan van juni 2019. Noem het een guilty pleasure of simpelweg benieuwd hoe jong ik gebleven ben. Spreekt het me nog aan? Herken ik het van toen?

Ik val van erectie problemen onder jongens die voor het eerst met een meisje naar bed gaan, in een interview met een transgender model, in een artikel over jonge vrouwen die ondanks hun MS, geamputeerde been, of obesitasgen positief in het leven staan, in een column over het feminisme in naaktselfies op Instagram, in een onderzoek of het ook als vreemdgaan telt wanneer je naast je relatie met een jongen ook af en toe met een meisje vrijt.

Ik val van de ene verbazing in de andere.

Niks perfectie. Niks superstar rolmodellen. Alles is bespreekbaar. Met naam, foto, Instagram account.

Nu snap ik het gemak waarmee de pubers aan de eettafel over bi seksualiteit praten, de X in een paspoort voor een transgender volledig geaccepteerd vinden, zonder enige schroom een t shirt van ACDC dragen- wat nou ouwe lullen muziek, Marvel man, en bewust hun sociale media kiezen.

Het is goed te zien dat tijdschriften helpen taboes te doorbreken. Ik hoop dat ze met hun tijd mee blijven gaan. Want nog steeds kampen hordes meisjes met anorexia, kiezen steeds meer meisjes op jonge leeftijd voor een borst vergroting en snappen we niet dat ‘zo’n mooi meisje’ lesbienne is.

Het was een leerzame middag. Met een beter begrip voor de struggles en vanzelfsprekendheden van “onze” kinderen en een gezond besef van de waarde van het eigen lichaam, stap ik de sauna uit.

Dag body conscious. Hallo body positive.

Don’t compromise yourself. You are all you’ve got.

Janis Joplin 1943-1970

Amerikaanse zangeres

2 gedachten over “Hallo body positive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.