Kan zomaar een hitje worden

BOEM. Ik heb alle alerts uit gezet. Notificaties toestaan? NEE. Geen oplichtend cijfertje als iemand op Facebook reageert, geen bericht in beeld als er een linked in post is of iemand mijn profiel bekijkt. Geen oplopende teller voor alle ongelezen werkmails. Niets van dat al. Want ik heb vakantie.

Ik betrapte mezelf er de laatste weken, maanden op dat de hang naar de smart phone groeiende was. Even snel, even checken, even reageren, even het stiekem niet kunnen laten. Hoewel ik met mijn grote waffel altijd zeg zeker misbaar te zijn, zeker mijn mail links te kunnen laten liggen, vind ik dit jaar dat ik dat nog net een tandje bewuster moet doen. En alle prikkels die toch dat zenuwstelsel aanzetten maar even moet vermijden.

Want wat is er toch zo aantrekkelijk aan die updates van anderen? Aan onbekenden die mijn profiel bekijken? Aan gesponsorde rommel die op tijdlijnen verschijnt? Aan nu.nl alerts die zelden vrolijk nieuws brengen? Aan herinneringen die me herinneren hoeveel ik vergeten ben?

Niets aantrekkelijks aan. En toch trekt het aan, elke dag weer.

Mijn telefoon heb ik deze vakantie alleen nodig voor het lezen van E-books. Ongestoord, omdat geen enkele notificatie meer zijn weg vindt naar mijn zintuigen en versmarte brein.

Twee weken alleen online als ik dat eigenstandig wil, niet omdat mijn telefoon mij triggert.

Kan zomaar een hitje worden ?

Ever thought of updating yourself instead of updating your mobile

Yash Gupta 1996-

Verzamelt sinds hij 5 jaar oud is gebruikte brillen en geeft deze aan kinderen die geen bril kunnen betalen. Sinds 2010 heeft zijn stichting 60.000 brillen gedoneerd.

4 thoughts on “Kan zomaar een hitje worden

 1. Oepsss….. en dan reageer ik meteen op jouw berichtje. Voelt als betrapt in mijn Zeeuwse tuin. Ach….. ik heb altijd vakantie. Dan toch weer leuk artikel even te lezen. ?

  1. Beste Hanneke, ik ben benieuwd of je het volhoudt. Als dat zo is dan hoor ik graag je ervaringen, je pijn van het niet weten, de onrust of er iets gebeurt waar je niet bij bent, de onzekerheid of men je nog wel kent, het feit dat je schijnbaar niet belangrijk meer bent.

   Ik wens je een fijne vakantie en ik kan niet wachten tot je terug bent.

 2. Ik heb het dit jaar met heel veel succes geprobeerd, en het gaf heel veel rust.
  Een nadeel als je weer op kantoor komt zie je een ontplofte mailbox 🙁
  maar dit weegt niet op tegen de rust die ik in de vakntie ervaren heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.