Vandaag- Meer of minder

Happy new year? Het nieuwe jaar vol voornemens over “een beter leven begint bij jezelf”, komt zichzelf in de regel de eerste volle werkweek tegen.

Meer sporten, meer mediteren, meer genieten van de kinderen, meer lezen, meer naar de bioscoop, meer muziek maken, meer… naar believen aan te vullen.

En dan de minders. Minder stressen, minder snacken, snoepen en snaaien, minder drinken, minder zorgen maken, minder haasten, minder ruziën, minder… ook die lijst is langer en langer te maken.

Waar we in het begin van elk jaar het liefst meer, meer, meer scanderen, krijgen we in de regel meer van dat waar we minder van zouden willen. Snap je ‘m nog?

Want meer sporten lukt deze week eigenlijk niet, door al die nieuwjaarsrecepties. Maar om dat goede voornemen nu meteen de deur uit te kiepen… dus ga je meer haasten om uiteindelijk net niet meer te kunnen sporten.

En meer genieten van de kinderen is die eerste schooldag een helse opgave. Niet uit bed te timmeren, het spul, chagrijnig en geen zin. Dus ga je meer ruziën, meer duwen om minder te krijgen.

Ik heb niet veel met nieuwe jaren en nieuwe voornemens. Maar ik weiger vooral om op te geven. Niet op dag 1 en ook niet op dag 365 van welk jaar dan ook.

Dus happy new year! Maak er iets heel moois van met veel meer meers en veel minder minders.

2 thoughts on “Vandaag- Meer of minder

  1. Happy new year!! Meer liefde, dat sowieso… en iedere dag lachen. En stop saying YES to SHIT you hate….dat ga ik doen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.