Vandaag- De aangrijpende analyse van de millenial

Het is een aangrijpende analyse. Die zegt dat de millenial slechte kaarten gedeeld heeft gekregen in het spel dat leven heet.

Ouders die hun kind vertelden dat “alles binnen handbereik is”, die geen nee van school accepteren, die vinden dat als je verliest je nog steeds heel goed bent. Waardoor de millenial paradoxaal genoeg opgroeit met een laag zelfbeeld.

Technologie die er voor zorgt dat je een like en een tekstbericht als sociaal contact en vriendschap gaat beschouwen. Flinterdun, altijd mooi weer. Wanneer het even tegenzit zoekt de millenial de versuffende, verslavende werking van de sociale media op. En kijkt weg van echte problemen.

Een maatschappij waarin alles on demand is. Nieuw boek? Niet wachten tot je verjaardag, zelfs niet door de regen op de fiets naar de winkel. Bestellen met een druk op de knop en dezelfde dag nog in huis. Nieuwe film nog niet uit? Illegaal downloaden en kijken. Niks wachten. Hier en nu.

En dan belandt de millenial in een werkomgeving die hem keihard doet voelen dat niet alles binnen handbereik is, dat hij niet goed is als hij laatste is. Een werkomgeving waarin leiders de taak hebben hen te leren dat ergens lang en hard voor werken, leidt tot een dieper geluksgevoel dan welke kortstondige bevrediging ook. Die de taak hebben hen te leren wat echt contact is. Proberen de huidige set kaarten te ruilen voor iets beters. Een beter leven.

Ik begin maandag.

Aanrader: Simon Sinek over de millenial.  Die vertelt het duizend keer beter dan ik kan. Kijk en bedenk wat jij gaat doen.

One thought on “Vandaag- De aangrijpende analyse van de millenial

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.