Swim to fight

Swim to fight cancer.

In zijn meest pure vorm. Een elf steden toch zwemmen. Gewoon, omdat je weigert op te geven als het niet lukt. Net zoals waarschijnlijk veel kanker patiƫnten weigeren op te geven. Gelukkig maar.

Ik zie het in mijn nabije omgeving. Hoe ziek zijn verwoest. Het lijf en daarna, daarnaast, daarbij, daartussen, onder op of boven, het leven. Voor hen die het overleven. Want durf nog maar zomaar eens blij te zijn, vooruit te kijken, plannen te maken. De eerste schoon controle is te mooi om waar te zijn, de tweede is raar want voelt “on borrowed time” en bij de derde, vierde en vijfde durf je niet te geloven. Want hoevelen kende je niet die toch nog weer dat vreselijke bericht kregen.

En toch doen ze het. Al die mensen. Maken plannen, gunnen zichzelf een weekje weg, genieten, en maken zich ondertussen sterk voor lotgenoten die hier en nu ‘aan de beurt’ zijn. Doen vrijwilligerswerk om aandacht te vragen, geld vooral. Om eens die nare ziekte te kunnen stoppen.

Ik vind het ongelofelijk knap. Want het leven wordt nooit meer gewoon, gewoon. De onbezorgdheid is er af. Je lijf is veranderd, je zag de dolk niet aankomen.

De komende maanden vinden overal in ons land swim to fight cancer evenementen plaats. Maarten van der Weijden trapte als geen ander af.

Ik heb krap mijn A diploma, en zwem ook al niet in het geld. Maar ik kan er een blog aan wijden en best wat missen. #watkanjijdoen?

#swimtofightcancer #doneer

Het is gemakkelijk om dapper te zijn op een veilige afstand

Oosterse wijsheid

2 thoughts on “Swim to fight

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.