Vandaag- 124 miljoen, doe ‘ns normaal

De komende week gaan jij en ik samen 124 miljoen euro weggooien. Ja, je leest het goed. 124 miljoen. 

Van alle boodschappen die we de komende dagen gaan doen, dringend voor Delicieux, Delicious, en Deli’s, ladend bij de Lidls, Jumbo’s en AH’s, gooien we ter waarde van 124 miljoen weg. 

De mens is een wonderlijk wezen. Want we voelen ons er wel schuldig over. Huhuh. Sure. Maar de vrees om te weinig eten in huis te hebben is sterker dan het schuldgevoel van de verspilling die op de overdaad volgt. Tjop, zo de vuilnisbak in. 124 miljoen.

We voelen ons met kerst ook schuldiger dan wanneer we de rest van het jaar eten weggooien. En vervolgens doen we het in extremere mate. De mens is een raadselachtig ras. 

Ik wil niet eens weten hoeveel monden je kunt voeden met 124 miljoen. 

124 miljoen. Denk er nog even aan als je komende week boodschappen gaat doen. Je gasten komen voor jou, niet voor al dat voedsel dat je voor hen bereidt. Het is niet dat ze al weken niets gegeten hebben. Geef ze liever te weinig dan te veel. En laat de schuld het winnen van de vrees. 

#doe’nsnormaal #bescheidenkerst

One thought on “Vandaag- 124 miljoen, doe ‘ns normaal

  1. Kertstmis roept tegenwoordig vrijwel uitsluitend reacties op als: gezellig uit eten gaan, kerstboom en (liefst grote) cadeaus. Een paar dagen voor bezinning en rust: dat zou Kertsmis moeten zijn.
    En na het consumptiegedrag met kerst kunnen we ons weer opmaken voor het massaal inslaan en afvuren van vuurwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.