Vandaag- Allemaal anders. Weer.

Machtig mooi. Zo’n vrijdag begin februari met de voorspelling van double digits. Onderweg naar het station trap ik langs een hardloper in een korte broek met een hemdje zonder mouwen. Een fietser in full fletched regenpak mét lichtgevend veiligheidsvestje komt me tegemoet. Ik passeer een man die een dikke wollen muts tot diep over zijn oren heeft getrokken en zelf draag ik handschoenen omdat ik nou eenmaal hou van overdreven warme handen. Het is een ratjetoe.

En geef ons eens ongelijk. De weermannen en – vrouwen bij het NOSjournaal  zijn niet alleen weer terug bij de clicker om door te gaan naar de volgende weerplaat, maar hebben ook iets nieuws bedacht voor de langere termijn voorspelling.

Ze zaten er vaak naast, het afgelopen jaar. Met codes oranje en rood die al voordat de dag begon gekraakt waren. Maar ook met veel “weten we niet”. 

Tegenwoordig verschijnt er een gestileerd vierkant aan het einde van het weerbericht. Met de aanduiding van het weer voor morgen (dat lukt) en vervolgens een kolom voor de langere termijn. En daar staan opeens woorden als ‘grote onzekerheden’. Dat bekt lekker in een tijd van alom grote onzekerheid, waarmee het ook voor het weer een acceptabel woord geworden is. Gisteren  stond er voor de langere termijn (en dan hebben we het over plus 5 dagen hè…) een vraagteken: ‘winters??’. Really? 

Ik moet het ze nageven. Slimme synoniemen voor “kweetniet”. Het helpt ons niet veel verder, ook niet op de korte termijn. Want het geloof in het ware weer is toch een beetje weg. Dus zaten we allemaal anders op die fiets vandaag. Zoveel mensen zoveel weersverwachtingen. Machtig mooi. 

#wintersweekend #warmweekend?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.