Vandaag- America here I come!

De wereld is onvergelijkbaar met die van 29 jaar geleden. En in sommige opzichten onveranderd. De koude oorlog van toen is na een kleine opwarming nu weer aan de frisse kant. De aanslagen van toen, IRA, ETA, zijn nu de aanslagen van IS. De mogelijkheden voor intermenselijk contact waren toen vele malen kleiner, maar het is de vraag of we minder verbonden waren. Natuurlijk heeft de technologie in bijna dertig jaar een giant leap gemaakt. Met ver strekkende  gevolgen. Maar… vooralsnog sta ik op het station te wachten op een defecte trein…

29 jaar geleden ging ik naar Amerika. Nog nooit alleen op reis geweest, nog nooit gevlogen. Geen idee wat me te wachten stond, had ik er vooral veel zin in. Onbevangen stapte ik in een vliegtuig en daarmee in een groot avontuur.

Vandaag ga ik weer naar Amerika. Mijn koffer ongeveer net zo groot (of je nu een week of een jaar weggaat, je hebt ongeveer evenveel bij je?), die andere rugzak inmiddels stevig gevuld met levenservaring. En ik vind het spannender dan toen ik zestien was…

Wat als een aanslag, wat als ik de huurauto niet kan vinden, wat als ik de pincode van mijn creditcard vergeten ben, wat als…MUTS!!!

Ik schud mezelf door elkaar (de NS helpt daar graag een handje bij, zittend op mijn koffer in een tjokvolle trein). Vandaag doe ik gewoon weer alsof ik zestien ben. De onbevangenheid zelve. America here I come!

PS: de komende dagen zijn de ochtendritjuweeltjes door tijdsverschil wellicht middagtrippareltjes of avondreisdiamantjes. Ergens op de dag hoop ik je uit je ritme te halen. Met de inauguratie van trump moet dat lukken?…

PS2: mijn 16 jarige avonturen zijn nog steeds gratis te downloaden als ebook: https://sites.google.com/site/inkoppers/wonen-bij-mormonen/wonen-bij-mormonen

5 thoughts on “Vandaag- America here I come!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.