Vandaag- Anti stress mantra

Hoewel ik altijd ruig roep dat de wereld gewoon doordraait na 1 januari en dat dus niet alles in dat laatste kwartaal gepropt hoeft te worden, voel ik dat zelf niet altijd zo zen.

Ik zit in de trein en vlieg mezelf aan. Ik pak mijn agenda en begin te schrappen. Cursus eruit. Taalcoach applicatie deleten. Etentje annuleren. Het hoofd is vol, het jaar nog zo kort, nog zoveel wat ik wil doen, wat af moet, anders moet, moet, doet, goed. Volgende week een paar dagen vrij. Krijg al stress van de gedachte.

Op Netflix heb ik de serie Atypical gekeken. Over een autistische jongen die probeert zo gewoon mogelijk te leven. Wanneer het hem allemaal te veel wordt, somt hij pinguïn types op. Op alfabetische volgorde. Adeliepinguin. Dwergpinguin. Ezelspinguin. Keizerspinguin. Zijn ademhaling wordt normaal, de rust keert weder.

Het lijkt me nogal een ingewikkeld iets om rustig van te worden. Dus stress ik nog even verder.

Dan kijk ik naast me op het laptopscherm van een medereiziger.

Pharmacotherapeutische anamnese.

En opeens snap ik de pinguïns wel.

Want er zijn altijd moeilijkere dingen in het leven. Neem nou pharmacotherapeutische anamnese. Ik heb geen idee wat het is, maar juist dat stelt me gerust. Er is zoveel in de wereld wat ik niet snap, niet kan, niet weet. Dat kleine beetje wat wel in mijn hoofd zit, is dus niets om me druk over te maken.

De pharmacotherapeutische anamnese is mijn pinguïn. Iedereen zijn eigen anti stress mantra. Niks atypical aan. Het laatste stuk van de reis snoezel ik in alle rust weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.