Vandaag- Baasje boven baas

Op mijn fiets door een woonwijk zie ik een vrouw rustig op het fietspad staan. Een hondenriem los en ongebonden in haar hand. Ze kijkt uit over een veldje, ik zie nergens een hond, maar gok dat hij daar rondwroet. Ze is volledig in controle. Geen paniek, slechts vol vertrouwen.

Wanneer ik haar passeer zie ik achter haar iets opduiken. Of liever gezegd, ik hoor het. Uit het kleinste keeltje komt een woedende grom en nog een, vervolgens een poging tot een blaf. Het beestje is blond rossig met een rare kuif. Hij kijkt getergd en verongelijkt uit zijn kraaloogjes. Naar mij, naar de wereld. Boos dat hij niks bereikt, dat alles waar hij naar blaft niet op of omkijkt. En zelfs al zou hij even effect denken te hebben, dan is daar zijn bazin die hem in alle rust, zonder ook maar een lijn te gebruiken, op zijn plek wijst. 

Ik denk dat zij vrouwe Justitia heet en hij Trumpie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.