Vandaag- Ben ik de Hema van 2016


Ik ben dit jaar de Hema van 2016. 
Nog nooit ben ik zo weinig bezig geweest met Pasen als dit jaar. Mijn vast vasten voornemen volledig vergeten, ik leef erop los?. Wanneer haasjes opduiken achter ramen, ben ik oprecht even verrast. Het wildseizoen is toch al lang geweest? Het is asperge wat de klok slaat. En ook boodschappenfolders raken geen snaar bij mij. Boter in de vorm van een kuiken? Onhandig. Om over wat Pasen echt is, het sterven van Jezus, nog maar helemaal te zwijgen. Jezus wie? Jezus lang geleden.

Ik ben dit jaar de Hema van 2016.

De Hema besloot vorig jaar in het kader van Jezus wie- er zijn ook andere profeten- om Vrolijk Pasen te vervangen door Vrolijk Voorjaar! Het leverde ze geen zonnig commentaar op.

Ook ik vond het vorig jaar belachelijk. Dit jaar snap ik het opeens heel goed. Want het is de voorjaarsgedachte en het (zij het van ultrakorte duur) voorjaarsweer wat me vrolijk maakt. Niet de Paasdagen.

Ik hoop dat mijn vertraging met een jaar eenmalig is. Kan me niet voorstellen dat ik in 2018 de Paasviering van de Hema 2017 ben…

#foutehazen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.