Vandaag- Bezemwagens

Op het station staan twee mannen. Grote, stevige, daar wil je geen ruzie mee, mannen. Ze zitten in het onderhoud. Besturen wagentjes die meer ronddraaiende bezems hebben dan rijdende wielen. Gele hesjes aan, kleding stoffig en vies, verweerde buitenkoppen.

“Als ze ons nu gewoon om vijf uur zouden laten beginnen, dan had ik het al lang af voor de spits.”

Als. Ze. Ons.

Deze week zat ik in een training over sturen op afstand. Hoe geef je leiding aan een team dat je niet elke dag ziet, dat thuis werkt of op locaties. Het nieuwe werken, inmiddels al weer een beetje oud, brengt nieuwe cursussen met zich mee. Zo gaat dat, op nieuwe dingen verdienen veel mensen geld. Want de vraag is of het echt nieuw leiderschap is wat nodig is. Immers ook als je medewerkers naast je zitten kijk je niet 8 uur per dag met ze mee of ze doen wat was afgesproken. En had je wel iets afgesproken?

In de training sijpelde de meest vooruitstrevende vorm van sturen op afstand door alle antwoorden heen: zelfsturende teams. Je spreekt een resultaat af en verder doet het team het helemaal zelf.

Uiteraard kwam het voorbeeld van een onderhoudsploeg. Juist die zou dit niet kunnen. Wat bleek, eenmaal de vrijheid van de zelfsturing wed het werk efficiënter en met meer werkplezier gedaan.

Ik geloof echt dat dat zo is. Immers volwassen mensen, in welke functie dan ook, weten zelf beter dan hun baas hoe ze hun werk moeten doen. Maar ik geloof ook echt dat pure zelfsturing niet zomaar werkt. Want zolang alles goed gaat, geen conflict, mooi weer, wil het wel lukken. Maar een team wat elkaar kan aanspreken, kan omgaan met verplicht bijgesteld beleid, met onverwachte crisis, dat is een team wat veel oefent, veel bespreekt met elkaar, elkaar goed kent. Niet veel teams zijn en kunnen dat. In ieder geval niet zomaar, komend uit een werksituatie waar de sturing sterk van je baas kwam. Dus zomaar zelfsturendheid promoten als de oplossing voor de toekomst… mwah. Daar gaan weer veel cursussen geld aan verdienen.

De mannen op het station hebben ongetwijfeld gelijk. Eerder beginnen is eerder klaar. Dat is één oplossing. Zelfsturende teams principe zegt: doen en zien wat er van komt. Ik zeg: blijven nadenken. Is dit de beste oplossing? Is het team te prikkelen andere oplossingen te vinden? En durft men daarin dan ver genoeg te gaan?

Het lijkt me fantastisch om dezelfde mannen binnenkort op het station te zien staan. Niks verweerde koppen meer, weg vuile kleding. Zichzelf met trots gepromoveerd tot opzichters van zelfsturend wagentjes met ronddraaiende bezems…

#maximalezelfsturing?

One thought on “Vandaag- Bezemwagens

  1. Controle is prima, evenals toezicht met mate maar er dient veel beter geluisterd te worden naar de mensen uit de praktijk, mensen houden van een beetje leiding al of niet op afstand en ook van een veer in hun reet, werkt prima!
    Gr Ad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.