Vandaag- Blokkeer ik

Een bezoek aan de tandarts staat bij mij synoniem voor volledige blokkade. Al mijn jeugdvrees popt ongevraagd naar boven. Hoe leuk de blaadjes ook zijn die in de wachtkamer liggen, hoe vrolijk ook de muziek. Ik zie alleen dat steriel, makkelijk schoon te maken linoleum op de vloer, ruikt alleen die overspannen fluoride lucht en hoor boren en tangen piepen en drillen. Ook als ze nog niet aan staan.

Angstzweet. Hartkloppingen. En vriendelijk blijven glimlachen. Ik ben immers volwassen. En volwassenen zijn niet meer bang voor de tandarts. Toch??

Zes boren, drie bekistingen en twee lijmlagen later is de grand canyon in mijn mond weer weg. Ook fijn. En eerlijk is eerlijk. Het viel mee.

One thought on “Vandaag- Blokkeer ik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.