Vandaag- Bye why

Sinds Simon Sinek zijn why how what introduceerde en we zeggen dat we het individualisme, consumentisme en nog een handje vol -isme beu zijn, streeft elke merk naar het neerzetten van zijn of haar groter doel op aarde. 

Op zich is dat een mooi gegeven. Want als je er echt toe doet, geloofwaardig laat zien dat je ergens voor staat- meer dan de verkoop van je product, dienst of jezelf- dan zullen mensen zich aan je willen verbinden.

Het is nog niet makkelijk, geloofwaardig zo’n grote ‘waartoe op aarde’ neerzetten. 

Vorige week zag ik de reclame van Dettol op tv. Hun why is gezondheid. Een mooie propositie, echter te vaak je handen bacterie vrij wassen en je bent vatbaar voor alles wat in de lucht hangt. Die hap zand die we vroeger per ongeluk aten bij het buitenspelen was zo slecht nog niet. Bye why.

Vanochtend werd ik meegezogen in een reclame over zorgzaamheid. Vier tranentrekkende voorbeelden werden gegeven over hoe belangrijk het is om zorgzaam te zijn met en voor elkaar. Ik stond klaar het product te kopen. Ik verwachtte iets stevigs, iets wat het verschil zou gaan maken. Isla kriebelhoest. WTF?

Ook de grootste demagoog van deze tijd, Trump, krijgt er moeite mee om mensen blijvend aan zich te binden. In zijn zoektocht naar een nieuwe veiligheidsadviseur stuit hij op een afwijzing. De kandidaat gelooft niet dat hij de ruimte onder Trump krijgt voor het varen van een geloofwaardige koers, met mensen waar hij op vertrouwt.

Het is nog niet gemakkelijk, een waartoe op aarde neerzetten die anderen willen volgen. 

#byewhy

#ontvolgTrump

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.