Vandaag- Coming out

Enkele weken geleden was er gedoe over Amalia. De prinses zou duizenden euro’s per dag gaan toucheren op het moment dat ze achttien wordt. De meningen waren verdeeld over hoe erg dat is.

Met het Koningshuis als vertegenwoordiger van een moderne maatschappij zou ik denken dat het proportionaliteitsbeginsel opgeld zou moeten doen. Down geld in dit geval. Het kan wel ietsje minder.
Wat me meer schokte was het bericht dat haar vader geen belasting betaalt. Als zij al duizenden euro’s per dag binnentikt, dan zal de hele familie wel niet onbemiddeld zijn. Over dat complete vermogen geen belasting betalen klinkt niet alleen Trumpiaans, maar ook behoorlijk ongehoorzaam.
Ik leer dat het een afspraak is. Een oude afspraak. Uit de tijd dat burgerlijke ongehoorzaamheid bestraft werd met galgje. En dan bedoel ik niet de papieren variant.
Onze premier is met een motie al eens aangesproken. Om de koning aan te spreken. Maar de MP heeft een aartje naar zijn landsvaartje en weigert de koning op het belastingmatje te roepen.
Modern land? 2016? Koning en premier van en voor alle Nederlanders?
Het is vandaag coming out day. Geen mooier moment om eerlijk te worden naar jezelf en je omgeving, waarde Koning, beste MP.
#eerlijkduurthetlangst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.