Vandaag- Couldn’t it be Christmas every day

The Christmas station kan me niet vroeg genoeg beginnen met haar zoete kerstliederen. Van Maria Carey tot Chris Rea tot Band Aid, ik vind ze allemaal nog steeds even fijn. Omdat ze appelleren aan het gevoel dat kerstmis brengt.

Hoe bizar ook, hoe vercommercialiseert we ook zijn, in december voel ik het leed van de wereld net wat meer dan andere maanden. Wanneer ik op de radio hoor dat in Afrika miljoenen mensen sterven van de honger, raakt me dat in december wél, en in andere maanden nauwelijks. Triest maar waar.

Want in december is de wereld gewoon wat liever, zachter. En halen we het beste uit onszelf. Twee fietsenmakers repareren 150 oude kinderfietsjes en geven die aan kinderen uit arme gezonnen, mijn moeder organiseert, 77 jaar jong ?, een sinterklaasmiddag voor kinderen die normaal leven van de voedselbank, grote bedrijven doneren voedselpakketten, bij de supermarkt staat een kraampje waar ik levensmiddelen kan brengen, enzovoorts enzovoorts.

Ik heb er grote bewondering voor. Voor al die mensen die anderen helpen die het minder goed hebben. Die hun eigen tijd en energie geven to do good.

Van mij mag het elke maand Kerst zijn. Daar wordt de wereld beter van.

One thought on “Vandaag- Couldn’t it be Christmas every day

  1. Ontroerend mooi verhaaltje, verheug me er iedere keer weer op wat je schrijft, allemaal echt uit het leven gegrepen. Wat ben jij een mooi mens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.