Vandaag- Dat beloof ik

‘Wat Amsterdammers hun zieke burgemeester beloven’. Met het risico dat alle Amsterdamhaters bij de eerste zin afhaken, kan ik dit bericht niet laten liggen. Natuurlijk omdat ik er heb gestudeerd en lang heb gewoond. En dus Amsterdam altijd een beetje van mij zal voelen.

Maar vooral omdat de boodschap zo mooi is. Amsterdammers doen een belofte aan Eberhard van der Laan, die zeer ernstig ziek is.  Ze spreken daarmee hun waardering uit voor de burgervader van een plek waar ze liefhebben en gelukkig zijn, de hoeder van hun stad. Ze doen hem en zichzelf een belofte die verder zal strekken dan de tijd die hem mogelijk nog gegund is.

Het mooie van dit soort beloftes is dat eens uitgesproken of opgeschreven, ze veel sterker worden dan wanneer ze als goede voornemens in je hoofd waren blijven hangen. Nooit met een ander gedeeld bestaan ze toch iets minder echt. En is het makkelijker ze niet na te komen. Als het even tegenzit.

‘Niet meer met justitie in aanraking komen, altijd voor daklozen een plek blijven bieden, de dance scène op internationaal top niveau houden, en blijven genieten van elke dag.’

Doe vandaag ook een belofte. Aan je burgemeester, je collega, je partner of aan een reisgenoot in de trein. Schrijf ‘m op of spreek ‘m uit. Maak hem echt. Zodat je de verplichting voelt om je eraan te houden.

De treinreizigster tegenover mij kijkt me verstoord aan wanneer ik haar op de arm tik. “In het moment staan. De focus op vandaag. Niet op dan of (n)ooit. Dat beloof ik.”

Ik steek mijn duim op ter goedkeuring en stap de trein uit.

#belofte

#vandaagnietmorgen

One thought on “Vandaag- Dat beloof ik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.