Vandaag- De andere blik

Het is allemaal een kwestie van perspectief.

Het vliegtuig is oud. Het videoscherm hapert. Ik vraag de stewardess om hulp. Ze zegt het systeem te zullen resetten. En als dat niet werkt kan ik het misschien zelf oplossen? Ze wijst naar de trui die ik aan heb: Eindhoven University of Technology. Haar blik op mij: deze mevrouw zal wel technisch zijn. Eh…

Mijn blik op taxiën van luchthaven naar centrum: ik zie geen verschil tussen miljoenen steden. Armoede in de buitenwijken, auto’s die als wormen de stad in kruipen. Alleen de salsa op de radio zegt Mexico en niet Bangkok.

Adapter vergeten. Paniek. Een van de studenten ziet het probleem niet. Voor het opladen van zijn telefoon gebruikt hij de tv op de hotelkamer. Hij kiest een kanaal waar geen programma’s op tonen en stopt de telefoon in de USB poort van de tv. Morgenvroeg opgeladen. Zijn blik op een tv als energiebron.

De studenten hebben honger (het is 11 uur ’s avonds, ik wil gewoon naar bed ?). Ik kies een salade. De simpelste wordt me afgeraden: no proteins. Ik kies opnieuw en constateer: no vitamins. Ieder z’n eigen blik op gezondheid.

Het is waar reizen goed voor is. De andere blik op de wereld. Die je iets leert, aan het denken zet, of je tevreden maakt met wat je hebt en wie je bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.