Vandaag- De dagen voor kerst…

Waar de periode voor kerst er een van rust en bezinning zou moeten zijn, is de realiteit een hele andere.  De periode voor kerst kenmerkt zich door het bakken van vijftig gehaktballetjes voor het kerstdiner op school 1, door barcorvee voor de buitenkerstborrel van school 2, door het regelen van nog snel een leuke decoratie voor het samenzijn bij werk a en de last minute afhandeling van klussen bij werk B. We doen alsof de wereld ophoudt op 1 januari en alles voor die tijd af, perfect, gezien en gedaan moet zijn.

Een periode waarin we wel wat hemelse steun kunnen gebruiken.

Vandaag is het nationale naturalisatie dag. Immigranten worden Nederlanders. Het blijkt dat het nog niet zo goed gaat met die integratie. Velen weten niet in welke stad ze zijn, zelfs het land kunnen ze niet benoemen. Ook blijkt de taal een barrière. Ze hebben grote moeite met het juist uitspreken van de naturalisatie tekst.

Vandaag voel ik mij een immigrant die genaturaliseerd wordt. Wil ik eigenlijk zeggen ‘zo waarlijk helpe mij God almachtig’, is het “Godsallemachtig!” wat aan mijn mond ontsnapt.

Misschien begrijpt die immigrant onze samenleving beter dan wij denken. ?

#houvol #nogeenweek #eindstreep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.