Vandaag- De droomtrein

Als de trein een restaurant zou zijn zou ik zeggen dat ze ‘lekker vol’ zitten. Het merendeel van de coupes bezet, zonder dat er iemand op het plateau hoeft staan ‘waiting to be seated’. Er hangt een gezellige sfeer, als in een American Diner waar de serveerster langs blijft komen om je oorspronkelijke kop koffie gratis bij te vullen. Het is najaar, dus her en der wat gehoest en neusophalerij, zonder dat het storend wordt. Geknisper van krantjes, alsof men aan een leestafel zit in een grand cafe. En tegenover mij is een student in hangstand een spelletje aan het spelen op zijn telefoon. De lounge club met Fatboy’s.

Het zou me wel wat lijken. Om gedurende de koude wintermaanden de vroege ochtend sprinter over te nemen. Gezellig aan te kleden. Een treincoup√© volledig in stijl van het Amerikaanse ontbijt, inclusief de gratis koffie, de bagel en wat verse jus. Een treincoup√© met alle kranten van die dag, niet alleen de gratis Metro, maar ook de kwaliteitskranten doen mee. Lekker lezen, grote tafel in het gangpad met koekjes en een pot thee. En een deeltje loungen. Voor de TU Eindhoven, Fontys en St. Lucas studenten. Lekker hangen, overal Fatboy’s en stroompunten.

Dat is een trein waar je voor op staat. Waar je harder voor fietst om hem te halen. Een trein waarin je na twee dagen al je medereizigers begroet, kent, toe lacht en een hoest snoepje aanreikt. Een droomtrein.

Ik kijk nog eens goed om me heen. Overal gesnotter. Verveelde gezichten bladeren lusteloos in oude kranten. Diep weggedoken in jassen. Nul oog contact.

Dream om dreamer, life gets in your way..

Er is een wereld aan saamhorigheid en verbinding te winnen. Gewoon, in de trein.

2 thoughts on “Vandaag- De droomtrein

    1. Leuk stukje Han! En waarom zou het niet kunnen? We nemen te vaak de bestaande situatie aan voor wat het is! Dr trein zoals jij hem omschrijf zou echt waarde toevoegen aan iets noodzakelijks als vervoer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.