Vandaag- De echte puber wereld

Met fascinatie beluister en bekijk ik de 3 havist aan onze keukentafel. Hij zit in een conflict met zijn wiskunde leraar. Zijn moeder heeft de school gebeld, zoals ouders anno nu dat doen, maar school heeft besloten dat het kind zelf het gesprek moet voeren.

Ik probeer uit te vissen wat er aan de hand is. “Hij moet beter les geven”. Dat is een subjectieve en vage beschrijving. “Wat is beter?” vraag ik hem.

Dan blijkt dat beter vooral langzamer is, met meer uitleg, toetsen eerder nakijken en teruggeven, teruggeven met de vragen erbij zodat je vraag en fout antwoord in samenhang kunt bekijken.

Zijn lage puberstem schiet in alle verontwaardiging omhoog. Want nu is ook nog de mentor boos op hem omdat zij is gepasseerd in dit conflict, moeder had meteen de jaarlaagcoordinator gebeld.

Wat niet meer dan een rustig gesprek zou moeten zijn tussen wiskundeleraar en havist, waarin havist eerlijk zegt dat hij het niet snapt en meer hulp nodig heeft, mondt uit in een grote modderpoel. Een kluwen van belangen, frustratie, boosheid en irritatie laat zich niet meer ontwarren, allemaal omdat mensen zich te veel of te weinig betrokken voelen.

Het lijkt de wereld van later, als hij groot is, wel…

Wanneer ik dat inzicht met hem probeer te delen stuit ik op het puberbrein. Het is nog geen half acht, het overblijfbrood is gesmeerd. De koptelefoon staat op, you tube aan en de frontaal kwab uit. Om half negen gaan we weer open.

#goedemorgen

#echtewereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.