verwonder

Vandaag- De goede voorneemdingen

reddit

Het is zo’n ochtend waarop ik duizend dingen tegelijk wil doen. Niet de gewone opstaan, douchen, aankleden, ontbijten, forensendingen, maar de als ik nu eens tijd had voor-dingen.

De goede voorneemdingen.

Ja elke dag toch weer die blog schrijven, want wat komt er toch veel langs om je te verwonderen. Zoals die reportage op de radio over Rotterdam. Voor en tegenstanders van de anti islam beweging Pegida spreken zich uit over hun Rotterdam. Ik voel in mijn buik hoe ik rustig word wanneer er een zegt “Rotterdam is van ons allemaal, ik sta hier om mijn mede Rotterdammers, moslim of niet, te steunen”. En ik voel angst in mijn keel opkomen bij de ander die zegt “Rotterdam is van de Nederlanders. Moslims zorgen voor verloedering. Islam en verloedering zijn synoniem voor mij.”

Vooruit, ik moet eerlijk bekennen, het word synoniem gebruikte hij niet.

De goede voorneemdingen.

Geprikkeld door de radio bedacht ik me toch elke dag minimaal weer een krant van voor tot achter te lezen. Voor inzicht en verrijking. Voor het locale nieuws waardoor ik op mijn werk ook weer scherper ben.

De goede voorneemdingen.

Scherp op het werk. Dat ene idee nu eens goed op papier zetten, en dan de ander overtuigen, mee krijgen om het zo te gaan doen, waardoor we een andere beweging inzetten samen. Met een knallend resultaat.

Ik ben vroeg dit jaar. Met de goede voorneemdingen. Normaliter een typische vakantiebezigheid. Met de bijbehorende frustratie dat ik daar dan niets echt kan aanpakken.

Das dan toch mooi. Kan vandaag gewoon beginnen. De krant ligt naast me, Word staat open, de blog is geschreven.

#fijnweekend

 

Eén gedachte over “Vandaag- De goede voorneemdingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.