Vandaag- De groepsreis

We zijn met een gemixt gezelschap vandaag. Een peeping toe-er, een nog gauw de make up opdoener, een asociale onder de overkapping roker, een dreadlocker en een het is al bijna herfst- ik draag zwart fashionista. A jolly lot. Aangezien ik dit jaar niet op vakantie ga, doe ik vast inspiratie op voor volgend jaar.

Ik beeld me in dat dit mijn gezelschap is voor een groepsreis naar Verweggistan. Zo’n bestemming die net te experimenteel voelt zonder gids.

‘S ochtends is dreadlocks samen met fashionista steevast te laat bij de bus. Want de haren van de een en de kleding van de ander kosten tijd. Veel tijd. Ze hebben elkaar gevonden en zijn Gezworen BFFs.

Eenmaal in de bus roept de nog even mijn make up opdoen vrouw dat de wegen in Verweggi toch wel heel slecht zijn, zo zit haar mascara overal, behalve op haar wimpers. Een schelle lach schalt door de kleine ruimte. Het is het type vrouw dat binnen een dag iedereen gezellig vindt, overal een kletsje doet en zeker je email adres wil na de vakantie.

De roker vindt dat we niet vaak genoeg pauzeren. Om te roken. Als hij had willen afkicken was hij wel naar een kliniek gegaan, zo bromt hij. Niemand wil naast hem zitten, de tabak kruipt uit elke porie van zijn lijf. De peeping toe-er baalt. Verkeerde schoenen voor dit land. De hakken te hoog, de tenen open voor infecties en beestjes. Had ze toch maar haar witte gympies aan gedaan. Maar ja, wit… Ze steunt en kreunt elke keer als ze de bus uit moet voor een excursie.

A sorry lot.

Ik zie ze als een film aan me voor ik trekken en blader in de vakantiegids gauw door naar ‘individuele reizen’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.