Vandaag- De hei op

Op de hei. Regelmatig vraag ik me bij andere teams die de hei ‘opgaan’, waarom ze daarvoor godvergeten ver weg gelegen plaatsen uitkiezen. Waar ze dan ook nog gasten naar toe laten komen om een presentatie te houden, de discussie te modereren of mee te brainstormen. Doe dat gewoon om de hoek. Op de hei zit in je hoofd. Je loskoppelen van de dagelijkse waan kan ook in een simpel vergaderzaaltje. Set your mind to it.

Ik heb gisteren veel geleerd. Ik ben met mijn MT op de hei. We kijken terug op drie jaar samenwerken en bouwen aan de communicatieclub. Een van ons (nee, ik niet) start in januari met een nieuwe baan. Ik ga haar vreselijk missen. Deze twee dagen doen we gewoon alsof ze nog een van ons is. En lijnen de afdeling uit.

We nodigden een externe uit om ons te helpen in het denkproces. Want met z’n drieën belanden we steeds in dezelfde gesprekken. We nodigden zes collega’s uit om onze eerste gedachten aan te presenteren. Bijzonder waardevol.

En we zitten in de hei. Letterlijk. In de middel van niks. Bereikbaar boerenbed alleen via kronkelige zandpaden. Drie kamers, geen andere gasten dan wij. Overdag klopten tanige nat geregende wielrenners aan. Naarstig behoefte aan een warm drankje. Sorry, gesloten. ’s Avonds draaiden de rollen om. De vaste yoga club kreeg de vergaderzaal. Hilarisch.

En ik had ongelijk. Op de hei is op de hei echt anders dan om de hoek. De vervreemdende omgeving, de ‘geen service’ melding op mijn telefoon, en simpelweg de wetenschap dat ik hier niets anders kan dan heien, is bijzonder effectief.

Morgen weer gewoon. Vandaag nog even https://indehei.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.