Vandaag- De mannenpoule

Ik werk in het communicatievak. Een vrouwenvak. De weinige mannen in mijn afdeling zijn of wetenschapsvoorlichter/persvoorlichter/social mediakenner of vormgever. Ze hebben dus of een beta achtergrond, of een grote bek, of zitten richting de reclame. En daarmee is mijn afdeling een klassieke afspiegeling van de communicatie en reclamewereld.

De weinige mannen op mijn afdeling hebben pijn. Pijn van de vrouwen gesprekken bij de koffieautomaat, pijn van het gebrek aan aandacht voor mannenzaken. Uiteraard allemaal politiek correct- ze zitten niet voor niets in het communicatievak- uiten ze hun pijn niet. Ze lachen mee met vrouwen grapjes en grijnzen wanneer de vrouwen meelachen met de mannen grapjes.

Voetbal is wel een dingetje in Eindhoven. PSV en zo. En omdat voetbal even geen dingetje is in Nederland, zijn de mannen van mijn afdeling een WK poule gestart. Daar bestaan de meest simpele websites voor (dat weet een beetje communicatie man) en de hele afdeling wordt opgeroepen mee te doen. Voor de fun, is de nadrukkelijke boodschap. Ze kennen hun vrouwelijke collega’s.

Ik heb me aangemeld. Uiteraard. Het enige wat top down werkt is het goede voorbeeld. Ik vond het ook aan onze vrouwenstand verplicht. Als vrouwen Europees Kampioen voetbal kunnen worden, dan moeten vrouwelijke supporters ook eens wat voetbal wijzer worden.

Gelukkig kom ik uit een voetbalnest. Weet ik wat buitenspel is. Roep ik, als ik kijk, “Scheids!!” tegen de tv en deel ik met gemak een penalty uit. Mijn voorspelling op de WK kampioen deed ik intuïtief. De topscorer vond ik al lastiger- ik ken de namen van de voetballers niet- net zoals de mannen op mijn afdeling geen kledingmerken kennen. De verwachte gele en rode kaarten beredeneerde ik. En de uitslagen van de wedstrijden (mijn hemel wat zijn het er veel) deed ik als een blinde die de braille op zijn toetsenbord nog niet kent.

Eerlijk is eerlijk. Voor het inzenden van mijn voorspelling heb ik een hulp lijn ingeschakeld. Mijn vader. Gewezen prof voetballer (vooruit, in de tijd dat je dat nog kon combineren met een echte baan). Mijn kampioensvoorspelling verried mijn voetbalbloed. Daar zeiden mijn vader en ik hetzelfde. Bij alle andere scores en voorspellingen moest hij hard lachen. Er heeft enige bloedverdunning opgetreden. Misschien toch maar weer eens een wedstrijdje kijken en heel hard “Scheids!!!” roepen.

#tochspannendzo’npoule

#NLloosWK

One thought on “Vandaag- De mannenpoule

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.