Vandaag- De NS politie werkt relativerend

We hebben een CSI vandaag. Een Harry Hole ( voor de niet liefhebbers van Thriller auteur Jo Nesbo, Harry Hole is dé rechercheur die alle misdaden oplost).

Voor mij staan drie stevige mannen in politie tenue met geel NS vest te wachten op de binnenkomende trein. “Ik stond toch al back up?” Zegt de een tegen zijn twee collega’s die achter hem opgesteld staan. “Ja, maar jij nam het telefoontje aan. Dus jij hebt uit eerste hand het signalement.”

De trein komt tot stilstand, ze zoeken de juiste coupe. Eerste klas! Ik heb het altijd geweten, boeven rijden op stand.

In de drukte van de ochtendspits raak ik ze kwijt. De mannen van de NS politie. Ik hoor nog een portofoon, er is nog wat drukte en dan zet de trein zich in beweging. De dienders zijn nergens meer te bekennen.

Ik snap wel dat Jo Nesbo graag politie thrillers schrijft. Zoveel ruimte voor fantasie. Wie zat er in die trein, hebben ze hem (of haar!) te pakken, hoe gaat het verder, ontsnapping, EBI, pepperspray?

Er wat een beroepskeuze. Het spoor veilig houden. Altijd bewust de moeilijke situaties opzoeken, oplossen. Altijd in de vecht stand. Altijd spanning.

September is een drukke maand op mijn werk. Veel deadlines, veel afbreukrisico. Ik leun nog eens lekker achterover op mijn klapstoeltje. Zo’n politie ochtend tafereel is uitermate heilzaam voor mij. Het relativeert de spanning in mijn baan ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.