Vandaag- De Rich Box

Een weekje skiën is voor mij overzichtelijk. Misschien wel omdat ik ermee begonnen ben toen er nog ankerliften waren die je omhoog sleepten, waartegen je je bevroren vingers sloeg om ze te warmen. Toen de lunch bestond uit aan het ontbijt gesmeerde broodjes. En wat een luxe, elke dag witte broodjes. Toen het aankleden niet meer was dan pakken wat je gisteren had uitgedaan. Een skibroek, een paar handschoenen, een shawl, een pulli.

Voor mij is er sindsdien niets veranderd. De liften zijn comfortabeler, maar ik vertoon nog steeds hetzelfde gedrag. Broodjes, kleding en je warm slaan. Het is heerlijk overzichtelijk.

Zo niet voor menig mens op de piste. Skiën is een complexe zaak geworden. Welke skibroek vandaag, kleurt mijn thermo shirt bij mijn jas, zit mijn back protector goed, doet de go pro camera het, wat neem ik bij de koffie, zit mijn haar goed als ik de helm af doe, is mijn make up niet uitgelopen, waar en de keuze is reuze wat lunchen we, welk happy hour nemen we.

De ski industrie springt handig in op deze luxe week in de natuur. De hutten worden exclusiever. Speciale ontbijt arrangementen. Je kunt aparte ruimtes met spectaculair uitzicht afhuren plus bijbehorende 3 liter fles Veuve Clicquot en kaviaar. Mocht je daar niet van houden dan bieden ze als alternatief kaiserschmarren. Alias stukgesneden pannenkoek met rozijntjes en poedersuiker. De Rich Box heet het.

Ik denk terug aan de tijd dat mijn ouders mij skiën leerden. Ze voelden zich al heel rich dat ze een weekje met beide kinderen naar de sneeuw konden.

Ik ben duidelijk een kind van mijn ouders. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.