Vandaag- De rust van de stad

Kwart voor acht. Het is druk in de stad. Een dame, van top tot teen gekleed in de meest geavanceerde hardloopuitrusting, snel-wandelt door de straat. Uiteraard met stappenteller smartphone in haar hand. Wandelen is gezonder dan hardlopen blijkt uit een “grootschalig” onderzoek. Wel opvallend dat alleen de vrouwenbladen en -sites over deze uitkomst reppen. ??‍♀️

Scholieren lopen druk converserend naar hun eerste uur. In het voorbijgaan versta ik geen biet van wat ze zeggen (en we mogen ervan uit gaan dat zij omgekeerd het woord biet niet kennen). De straattaal is verengelst, vercarribeant, verrommeld, verdraaid en verfraaid tegelijkertijd. Skeer. Karretje*. Geweldig.

Voor de werkmannen ben ik al aan de late kant, die zijn al aan hun tweede ontbijt toe. Hobbits. Studenten krossen door de stad, mannen in pak, vrouwen in pak, een verdwaalde stedentripper.

Het is druk.

En dan, op de brug over de stadsdommel, net voordat ik het station in fiets, valt de rust over me. Aan mijn linkerkant zie ik een koude bijna volle witte maan nog aan de hemel staan. Aan de rechterkant weerkaatst een gloedgele zon haar eerste stralen warm op het water.

Niets zo mooi als de rust van natuur midden in een drukke stad.

*skeer: blut (maar op de middelbare school is de straattaal alweer verstraattaalt tot namaak, goedkoop, niet cool). Fascinerend.

*karretje: een te brave, te perfecte, altijd de juiste vragen stellende, en daarom net niet leuke medestudent/scholier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.