Vandaag- Dook ik in de groenstrook

Je kent het wel. “Je kunt wel met me meerijden ik moet vandaag in jouw werkstad zijn. Dan hoef jij een keer niet met de trein.” Een aanbod wat je niet af kunt slaan. Heerlijk, even geen trein, even samen in de auto.

Totdat jullie op die file stuiten. Die jij normaal nooit ziet. Want altijd met de trein. De sfeer in de auto wordt al iets minder gezellig. Want de klokt tikt en zijn afspraak in jouw werkstad nadert. Dus besluit je ergens in de buurt van je werk, daar bij dat stoplicht, alvast uit te stappen. Zodat hij in een rechte lijn door kan rijden.

En opeens vind je jezelf op een middenberm midden in de stad. Zo’n middenberm die normaal niet eens opvalt, een onbeduidende groenstrook waar Nederland er zo velen van kent.

Ploegende door het hoge dauwnatte gras constateer je dat dit de echte, ongerepte, ongecultiveerde natuur van ons land is. Kabouterroodmetwittestippen paddestoelen worden afgewisseld door grote bruine boleten. Je ziet eekhoorntjesbrood tussen distels, veldbloemen en helmgrassen. Je schoenen en broek tot aan de knieën zeiknat.

Maar vooral, zonder dat je het doorhad, een hele dikke glimlach op je gezicht.

#hiephoiherfst

One thought on “Vandaag- Dook ik in de groenstrook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.