Vandaag- Dubbel waardevol uit de oude doos

Rommelend door oude spullen vond ik mijn naam. In stickers. Zoals je ook rommelend door oude spullen holly hobby plaatjes kunt vinden. Of heel speciaal tekenpapier, kalligrafeer stiften. Voor jongens zal dat “heel speciaal niet gebruiken”- lijstje ongetwijfeld andere parafernalia bevatten. Al mag je dat tegenwoordig niet meer zeggen, dat jongens en meisjes anders zijn..

Hoe dan ook. Het fenomeen is gelijk. Toen vond je het zonde om te gebruiken, nu denk je “zonde dat je het toen niet hebt opgebruikt”.

Terwijl ik het vel in mijn hand heb, voel en herinner ik me de sensatie van toen. Hoe gaaf ik het vond, mijn naam in stickers. Hoe speciaal dat was, stickers speciaal voor mij en mij alleen. Dat sentiment van verliefd op jezelf. Even. Eigenlijk een prachtige basis, immers alle liefde begint met de liefde voor jezelf.

En hier zit ik dan nu met mijn stickervel. Geloof niet dat ik nog schriftjes heb die met mijn naam gelabeld moeten worden. Of boeken om te kaften en van eigenaarsmarkering te voorzien. Lunchbox, drinkbeker? Nope.

Ik stop ze terug in de oude doos. Over 25 jaar vis ik ze er opnieuw uit. Om opnieuw dat gevoel van toen her te beleven. Zo worden alle ‘zonde om niet te gebruiken’ misschien juist wel dubbel gebruikt. Als trigger voor herinneringen. Dubbel waardevol.

3 thoughts on “Vandaag- Dubbel waardevol uit de oude doos

  1. Eén sticker is wel gebruikt. Misschien heb je ook dat hele speciale schriftje of boek bewaard waarop die sticker is geplakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.