Vandaag- Dubben op Olympisch niveau

Wat een geweldige kop: “Snowboarder Van der Velden (17) dubt nog over plan bij Olympisch debuut”.

Ik heb de rest van het artikel niet gelezen. Niet nodig. De kop zegt alles.

Stel je voor. Zeventien jaar jong. Dat loopt bij mij thuis (bijna) rond. Dat dubt, als het dat woord al kent, vooral over het wegwerken van een slecht cijfer en het tegelijkertijd verhogen van de game of Netflix tijd. Veel meer doen die breintjes niet.

Deze zeventien jarige staat op de Olympische spelen. Hallo!! Met een sport waar elke ouder altijd van zei “leer maar eerst gewoon fatsoenlijk skiĆ«n. Want dat snowboarden, dat wordt toch niks.” Niet dit knulleke. Snowboarder op de Olympische Spelen.

En precies dat, is het tweede fascinerende aan de kop. Je staat op de Olympische spelen. Quite an achievement, daar zul je hard voor getraind en kwalificatie wedstrijden voor gespeeld hebben. Ik denk dan met een coach, een trainer, een team om je heen.

En dan twee dagen voordat the games of all games los barsten sta jij nog in je uppie te dubben. Over je plan. Niks van te voren op de millimeter uitgetekend en uitgetekend. Je coach heeft nog geen idee. Of misschien ook wel, en leg je dat eigenwijs naast je neer.

Je bent immers zeventien. En Snowboarder.

Go Van der Velden Go!

Ook benieuwd naar zijn verhaal?

#nextgeneration

#vlammen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.