Vandaag- Early rokjesdag warning

In de trein. Achter iemand op de trap op de campus lopend. Onderweg naar het station. Elke dag is er wel eentje. En elke dag verbaas ik me over ze.

Meisjes met plukrokjes.

En nee, het is geen vertraagde Mormonen reactie die zijn intrede doet bij mij. Ik loop niet opeens met een meetlint de afstand van knie tot onderkant rok te beoordelen, omdat het onkies zou zijn. Een jonge, of wat dat aangaat een oude vrouw, met mooi gevormde onder- én bovenbenen zie ik graag in een korte rok. Mode bestaat niet meer, lang, kort, mini of midi, ik vind het allemaal goed. Mits mooi gedragen. En daar gaat het mis.

Meisjes met plukrokjes.

Het zijn de rokjes waarvan het meisje zelf weet dat ze te kort zijn. Dat haar bovenbenen te dik zijn, haar panty te goedkoop (waardoor je het aanzetbroekje ziet) of het materiaal van het rokje primark kwaliteit is. Waardoor het pilt, kruipt, plakt, draait.

Meisjes met plukrokjes weten dat hun rokje niet goed zit. Dat ze er niet mooier of aantrekkelijker van worden. En in hun groeiende onzekerheid gaan ze plukken. Aan hun rokje. Steeds met die hand langs dat stof. Om te voelen of het rokje nog wel hangt, of de billen niet getoond, alsof ze het langer, chiquer, beter kunnen doen plukken.

Lieve meisjes met plukrokjes. Stop met plukken. Draag de rok met verve of draag ‘m niet.

Voor je het weet is het weer rokjesdag.

#plukdedagnietjerokje

#carperokje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.