Vandaag- Een fraai staaltje performing

Commissaris Culinair Vloeibaar. 

Het is een jolly bunch die naast me zit. Ik weet niet eens precies met hoeveel ze zijn, ze zitten ruim, drie viertjes gevuld met een student of zeven? En wat koffers. 

Krakow. “What happens in…” ze hebben er zin in. 

Ik heb geen idee wat ze er gaan doen, maar de rollen zijn verdeeld. Een is voorzitter van de trip (“dat is het makkelijkste, dan doe je eigenlijk niks”) de ander commissaris ‘Spiritueel en Ander Ingewikkeld Gedoe’.

Ze dragen legerkistjes en Brooks, rolkoffertjes en rugzakken. Ze kennen elkaar al wat langer. De fase van storming, forming, norming al voorbij. Performing daar zijn ze. En ze zijn er klaar voor. 

We weten het allemaal van onderzoek. De mens wordt het meest uitgedaagd als hij in gemixte groepen opereert. Maar alleen als er sprake is van psychologische veiligheid. Waar je mag zeggen wat je denkt en vindt, creatief mag exploreren en niemand dat als raar veroordeelt. Dan kan iedereen tot zijn recht komen, het licht van een ander standpunt zien en zijn talent laten bloeien. 

Van de zeven is er een die nog geen officiële rol heeft. “Commissaris Culinair Vloeibaar. Voor al uw alcohol en soepen”, roept de tot dan toe stilste. 

Het zit wel goed met de psychologische veiligheid van dit setje. ?

#maandagweer

#fijnlangweekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.