Vandaag- Een genot voor de geest

Ik kom uit een voetbalgezin. Niet alleen gaf mijn vader zijn profgenen door aan zijn zoon, ook leerde hij zijn dochter hard “buitenspel” brullen. Ook “scheids, doe er eens iets aan!” was favoriet vroeger bij mij. 

Omdat Studio Sport niet alleen positieve voetbal associaties opriep maar ook het negatieve formule 1- tijd voor je bed- gejank, kijk ik nooit meer sport. Ik heb dus ook alle ellende gemist van welk kanaal wel nog een fatsoenlijke wedstrijd uitzendt tegen welk abonnement. Niks gemist dus.

Gisteravond laat reed ik van werk terug naar huis. Net te vroeg voor ‘met het oog op morgen’ viel ik op radio 1 in de europa league wedstrijd Ajax- Lyon. Wauw. Misschien is voetbal luisteren nog wel leuker dan voetbal kijken. Het tempo, het vuur, de scherpte en het inzicht van de sportcommentatoren is een genot voor de geest. Ik stond in dat stadion, ik trok bijna zelf Viergever uit dat veld. 

Het was een heerlijk ritje naar huis. “BuitenspĆ©l! ScheĆ­ds!” ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.