Vandaag- Eenvoudigweg een klein brein

Zittend aan het diner verscheen de sommelier. Met het slokjes arrangement deed ik mee. Mijn tafelgenoot was ervarener dan ik. De eerste wijn rook, zo vertelde ze me, onmiskenbaar naar perzik. Ik probeerde op de smaak te kauwen, ondertussen wijnstreek, druifsoort, wijnhuis en plukjaar te onthouden. 

Het lukt me niet, nooit. Geen wijnboek, cursus, webinar ooit voltooid. Mijn brein is eenvoudig weg te klein. 

De ervaring met klassieke muziek is gelijk, hoever ik in mijn geheugen ook reik. Componist, naam van het stuk, het onderdeel, welk orkest en ten slotte de solist. Tegen het einde van de opsomming, is het begin al uit mijn herinnering. Mijn brein is eenvoudig weg te klein. 

Zowel wijn als klassieke muziek laat ik mij goed smaken, maar bij beiden weet ik de juiste snaren niet te raken. 

Ik zou graag zo iemand zijn, die bij het bespreken van het winters hoofdgerecht, meteen Rioja Tempranillo 2010 lekker stevig zegt. Die bij de naam Bach verzuchten kan over oratorium fur  Weinnacht. 

Beste sint. Ik vraag een groter brein. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.