Vandaag- Elke twee weken eindexamens

column

Ik weet dat de eindexamens klaar zijn. Maar het wachten op de uitslag nog niet. Dat telefoontje, vanaf 2 uur ’s middags.

Weken geleden schreef ik het lokale suffertje aan. Ik had gelezen dat hun vaste columnist er mee stopte. En ik bood mezelf aan als vervanging. Ik hoorde weken niets. Tot opeens het bericht dat ze geinteresseerd was om mij om de week een plekje in hun krantje te geven. En ik mijzelf voornam het prachtige krantje nooit meer sufferdje te noemen. 🙂

Hoe nu verder? Weer een week radio stilte. Vanochtend kwam het bericht. Ik moest een proefcolumn schrijven. Om te zien of de hele redactie mijn stijl net zo aansprekend vond als de hoofdredacteur.

Ik weet dat de eindexamens klaar zijn. Maar voor mij beginnen ze nu pas. Woensdag wordt de proefcolumn geacht in de mailbox van de lokale krant te liggen.

Een column.. Dat is wel wat anders dan mijn trein quickies elke ochtend, toch? Vanavond ga ik er eens goed voor zitten. Zoals columnisten dat doen. Met een whiskey on the rocks (of een appelsap met ijsklontjes), een nonchalant geopend notiteblokje met aantekeningen (vooralsnog lege bladzijdes), de laptop full charge en een rijk gevulde geest. Geen idee waar ik die vandaan haal, maar ik heb nog 10 uur te gaan.

En dan poep ik hem er uit, die proefcolumn. In de hoop dat ze zeggen ‘You’re hired” en ik elke twee weken op examen mag 😉

One thought on “Vandaag- Elke twee weken eindexamens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.