Vandaag- Emoticon

Het komt wel goed met ons op Mars.
Dit weekend ontdekte ik dat facebook ons een rijtje mogelijke reacties geeft op berichten. Alleen liken is onvoldoende. Dus is er ook houden van, verontwaardiging, boosheid, lol.
Leuk en niet leuk kon ik nog enigszins snappen, thumbs up, thumbs down, immers het liken van een overlijden of ziekte voelt raar. Maar wat zou de mens letten om een reactie te plaatsen met echte woorden, waarin je je medeleven betuigt? Zelfs al is het maar voor de achtertante van een vage facebookkennis. Echte mensen gebruiken toch echte woorden?
Facebook denkt de mensheid te kennen en ontneemt ons de noodzaak van woorden. We leven in een emoticonmaatschappij. Op snapchat kun je een face swap doen, twee gezichten die in elkaar opgaan. We schrijden voort en gaan terug in de tijd. Voor de bouw van de toren van Babel was de hele wereld in staat met elkaar te communiceren, waardoor we tot aan de hemel konden reiken met onze ideeen. God stak daar een taalstokje voor.
De aarde is uitgeput. We verkassen. We faceswappen met Marsmannen en communiceren met smileys, thumbs, plaatjes van bloemen en glazen wijn. De mogelijkheden zijn grenzeloos, we reiken tot nieuwe hemels. Benieuwd hoe de God Mars reageert 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.