Vandaag- En dan besluit je dat het oké is…

Ouders en kinderen raken elkaar kwijt.

Het is dat ene zinnetje dat resoneert. Dat in mijn hoofd steeds weer naar boven komt. Met regelmatig twee pubers in mijn huis kan ik me voorstellen hoe het gesprek is gegaan. De communicatiestijlen zullen zich afgewisseld hebben, van poeslief vragen, tot zeuren, tot het uitoefenen van sociale druk “mijn vrienden mogen allemaal wel van hun ouders. Jij bent zo ouderwets”.

En dan besluit je als ouder dat het oké is, dat het erbij hoort, alleen op stap, naar een concert. Dat het meteen de grootste concertzaal van Europa is baart je wel wat zorgen. Als ze de weg er maar niet kwijt raakt. Dus spreek je af dat je haar ophaalt, dat je wacht in de foyer.

Ouders en kinderen raken elkaar kwijt.

We kunnen niet stil gaan staan in het leven. We mogen ons niet laten leiden door angst. Maar mijn god wat had je gehoopt dat je een andere beslissing had genomen gisteravond.

One thought on “Vandaag- En dan besluit je dat het oké is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.