Vandaag- Exit

De trein is laat vandaag. Ik sta te wachten op een bijna leeg perron. Raar. Het nieuws is onontkoombaar. Brexit.

Elke organisatie of bedrijf waar ik gewerkt heb, kent een koepelorganisatie. Een vereniging van… Er wordt gekeken wat slim samen kan worden gedaan, en wat beter individueel. Binnen elke vereniging zitten leden die  sneller willen, of innovatiever, of meer. En er zijn leden die blij zijn dat de koepel er is zodat er gezamenlijk gedaan kan worden waar men alleen het geld niet voor heeft. Een koepel moet meebewegen. Groepjes die sneller of meer willen daar de ruimte voor geven, zonder het gevoel van het collectief te verliezen. Geen makkelijke opgave. 

De koepel EU is het niet gelukt om het collectief te bewaren. Misschien is er niet genoeg mee bewogen. Een EU van meerdere snelheden was uit den boze enkele jaren geleden. Uitbreiding was het adagium voor samenhang. De EU verdiende een optater. Even wakker worden. Maar de EU verdient niet het vertrek van een van haar leden.
Ik somber in de stilte van het perron over een verdere desintegratie, over een nexit onder leiding van Wilders en enge patriotten die oorlog en ellende gaan brengen. 
De NS stem brengt nieuws over een exit van een veel definitiever soort. Een aanrijding met een persoon. Er rijden geen treinen. 
Ik ben uitgesomberd. Het leidt tot instant relativering. #plukdedag
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.