Vandaag- Ezelsbrug

Geen trein. Geen auto. De fiets. Maar pas later vandaag. Zittend aan de keukentafel. Hé, dat is een niet bestaand woord in mijn huis. Maar kiezen voor eettafel doet een grootser ontbijt vermoeden dan keukentafel.

We kiezen woorden. Omdat ze zo nauwkeurig mogelijk moeten verbeelden wat we bedoelen. Stukjes, gebeuren, gewoon, zeg maar, weet je. Ik heb me er al eerder over verwonderd en zal dat blijven doen. Het is lui praten.

Ezelsbruggetjes zijn eigenlijk ook vormen van luiheid. Je bent niet in staat het rijtje woorden te onthouden, dus verzin je een ezelsbrug. Zo hoorde ik laatst dat de 5,6, 8  (wie nog weet hoeveel het er zijn, mag het zeggen) P’s van marketing vervangen zijn door drie C’s die beter passen bij de nieuwe generatie. Content, creation, connected. Over luie woorden gesproken.

Het probleem met dit soort lijstjes is dat ze lekker bekken, intelligent klinken, maar flinterdun zijn. Want wie kan ze blind noemen, die P’s of C’s? Ik heb jarenlang het kofschip als woord onthouden, maar de brug was ik al lang kwijt.

Dan rest niets dan ezel.?

#bijnaweekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.