Vandaag- Fiets ‘m d’r in

Óf we een fietsminnend landje zijn hoefde wat ons betreft niet onderzocht te worden. Dat wisten we al. Wij Nederlanders. 84% heeft een of meerdere fietsen. Vooral dat meerdere is interessant. Een fiets als ware het een tas. Ik neem vandaag de rode, die kleurt beter bij mijn jurk. Ik ga vandaag op de vouwfiets, dan kreukt mijn pak niet. 

Toch is er een Amerikaan die onderzoek heeft gedaan naar ons fietsgedrag. Hij kwam tot de conclusie dat fietsen zo in ons systeem zit, dat het hier kan floreren als nergens anders op de wereld. Joh.

Ook concludeerde hij dat het gecontroleerde chaos is op onze fietspaden en wegen. We fietsen rakelings langs elkaar en toch gaat het goed. Yep.

In het RTL Nieuw van gisteravond besteden ze een item aan het fietsonderzoek. De verslaggever fietst naast een geïnterviewde Australische vrouw die al een hele poos in Nederland leeft en fietst. Zij wil graag stipuleren hoe ongelofelijk veilig het fietsen in Nederland is. 

Het is een beeld dat ongetwijfeld vanavond in De TV Draait Door komt: ze fietst in hartje Amsterdam, schiet bijna met haar voorwiel in een tramrail, haar stuur haakt nog net niet in dat van de verslaggever en achter hen doemt met grote snelheid een tram op…

… het beeld switcht naar het volgende nieuwsitem. 

De nationale kampioenschappen Fiets ‘m d’r in. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.