Vandaag- For life

Het is net als een intensieve meerdaagse cursus. Drie dagen lang ga je volledig op in wat er daar en dan is, als een spons absorbeer je je omgeving, de mensen waarmee je bent, de gesprekken die je voert en de inzichten die ze je brengen.

En dan pof. Zodra je los bent van de groep, uit het dan en daar, is er, alsof er niets geweest is, het gewone leven weer. Meteen met de eerste voet op eigen turf zit je weer in de routine, de wekker, de sores en de gelukjes van je eigen leven, je eigen geliefden.

Wanneer je met je geliefde of gezin een weekendje weg gaat, leidt dat tot eindeloze herinneringen. Die je samen deelt.

Een weekend weg met vriendinnen van weleer, 25 jaar geleden, geen dagelijks, wekelijk, maandelijks of soms zelfs geen contact at all meer mee, is als die cursus. Je vertelt thuis één keer hoe het geweest is. Vaak zonder al te veel details. Immers zo’n weekend heeft een hoog “je had erbij moeten zijn”- gehalte. Je geliefde kent de mensen waarmee je op pad was niet en zal ze waarschijnlijk ook nooit leren kennen.

En dan vergaat het met dat weekend bijna zoals met een cursus. Een intense drie daagse die je niet snel vergeet. Bijna.

Want een weekend met je verleden is, veel meer dan een cursus ooit kan zijn, vooral ook een weekend wat je nooit had willen missen. Een weekend dat je zinnetjes, inzichten en ideeën heeft gebracht. Herinneringen heeft teruggegeven van toen. Nu om te schaterlachen of weemoedig naar terug te kijken. Een weekend om vast te houden en toe te voegen aan het repertoire van levenslessen en ervaringen. For life.

#mooiman

2 thoughts on “Vandaag- For life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.