Vandaag- Frau Doktor

Een tripje naar het buitenland is toch altijd weer inspirerend. Een moment om nieuwe ideeën op te doen.

In Duitsland op de universiteit spreken ze mijn collega aan met Herr Doktor en dan zijn achternaam. Gewoon, in het dagelijkse werk. “Herr Dr. nog een kopje koffie?” “Herr Dr. kunnen we even overleggen?”

Pro: het geeft eindelijk nut aan die haalde titel, ooit.

Con: in de genderdiscussie wordt het lastig (Mensch Dr. …)

Pro: duidelijkheid wie de baas is

Con: weg dienend leiderschap

Ik probeer me voor te stellen hoe dat vandaag dan gaat op het werk. Eerst die aankondiging dat ik vanaf vandaag met Mevrouw Doctorandus wil worden aangesproken. Dan elke keer als iemand zegt “Hanneke, …” , deze collega corrigeren.

Ik word al moe en ongelukkig als ik eraan denk. Tripjes naar het buitenland zijn leuk, maar laten we niet gaan trippen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.